Słodziki ze stewii posłodzą niskokaloryczne dania

Stewia to bardziej słodka alternatywa niż zamiennik cukru. Warto ją wprowadzić do kuchni, by na dłużej zmienić nawyk związany ze słodzeniem, bez rezygnacji ze słodkiego smaku.

Zamienników cukru można używać nie tylko do słodzenia herbaty i ulubionych napojów. Naleśniki, konfitury i ulubione ciasta mogą być naturalnie słodkie, jeśli  wybierzesz słodziki ze stewii

Stewia jest niezastąpiona przy konsekwentnym odchudzaniu, czy przy trzymaniu diety dla szczupłej sylwetki, ale również w zdrowej, naturalne diecie dla całej rodziny. Nic dziwnego, że staje się coraz bardziej popularnym składnikiem w kuchni osób odrzucających produkty przetworzone i niezdrowe.

Pora więc wziąć się za swoje ulubione przepisy i w miejscu cukru wpisać tam odpowiednie ilości stewii. Aby te potrawy były udane trzeba posiąść pewien know – how.

Pierwsza różnica – koniec z odmierzaniem cukru na szklanki, czy łyżki – stewia, która jest 200 – 300 razy od niego słodsza, dopieści podniebienie dzięki kilku kroplom słodziku  w płynie.
Więcej o zasadach dosładzania potraw zdrową stewią przeczytasz w tekście Stewia w Twojej kuchni.